Afbeelding
Foto:

BAUHAUS viert 5 jaar met jubileumweek

HENGELO - In september is het 5 jaar geleden dat BAUHAUS de eerste vestiging in Nederland opende. BAUHAUS Twente viert dit met een feestelijke jubileumweek van 28 augustus tot 6 september, met als finale een spectaculaire drive-in bioscoop later die maand. Alles natuurlijk corona-verantwoord.

Na het succes van de eerste vestiging in Groningen kon Twente al snel kennis maken met het Zwitserse bouwcentrum. Thuisklussers en vakmensen ontdekten dat het nieuwe Bauhaus echt iets te bieden had. Het immense assortiment, de service, de laagste prijsgarantie... "Maar het geheime wapen van Bauhaus zit 'm toch in de mensen!", aldus Herwin Oost, directeur van Bauhaus Nederland. "Wij kiezen ervoor om vakspecialisten op de afdelingen te hebben. Dus als je advies vraagt, krijg je ook echt deskundig advies".

Martin in Badkamerland
Bij Bauhaus is het fijn werken. Niet minder dan 37 van de eerste werknemers van Groningen, de eerste vestiging, zijn nog altijd in dienst! Martin is zo'n werknemer van het eerste uur: "Ik ben hier eerst achter de schermen begonnen, maar werk nu in de winkel. Ik heb mezelf vroeger nooit als verkoper gezien, maar moet je kijken waar ik nu sta!" "Het allermooiste vind ik als de klant met een grote glimlach weer weggaat. Daar doe je het toch voor."

Groot en klein
Hoe groot Bauhaus internationaal ook is, het houdt oog voor de mensen uit de buurt. Zo support Bauhaus bij elke vestiging een lokale sportclub. In Hengelo is dat ATC65. Ook werkt het bouwcentrum nauw samen met ondernemers uit de regio; bedrijven en zzp'ers in de bouw en installatietechniek. Ze zijn klant, maar voeren ook opdrachten uit voor particuliere klanten van Bauhaus. Mario Wouterse, eigenaar van MW Watersystems, is een van die partners. "Ook als installateur kun je hier je vragen stellen, omdat ze gewoon weten waar ze het over hebben. En ze hebben hier veel meer dan bij andere doe-het-zelf zaken. Ik haal hier van alles, van koperen leidingen, knelfittingen tot afvoeren. Maar ook alles voor installatie en de gereedschappen die ik daarvoor gebruik. Als een klant bijvoorbeeld vraagt of ik ook een wasbak wil plaatsen, kan ik dat hier gelijk halen."

Jubileumweek
Van 28 augustus tot 6 september maken klanten van Bauhaus kans op een autoticket voor de drive-in bioscoop op 19 september op de parkeerplaats van Bauhaus aan het Plein in Hengelo. In deze jubileumweek kunnen de kleine klussers met een kleurplaatwedstrijd een exclusief bezoek van Flier de Mier winnen op hun eigen verjaardagsfeestje.