Eurozitbank op nieuwe plek in Borne

BORNE - Voor de Bank van Knuif (ook wel de Eurozitbank genoemd) is een nieuwe locatie gevonden. Het kunstwerk, letterlijk een bank in de vorm van een euroteken, is deze week herplaatst bij de ingang van het park Scholtenhof naast het gemeentehuis.

Dit is een prominente, goed zichtbare locatie waar iedereen kan genieten van deze bank. Dankzij de plaatsing kunnen mensen rondom de bank lopen en er op beide kanten op zitten. In het park Scholtenshof zijn, onder andere in de metaallegering cortenstaal, diverse verwijzingen naar de geschiedenis van de gemeente Borne te vinden. Een passende locatie voorde Bank van Knuif die is opgedragen aan Jan Knuif, de bankdirecteur die in het verleden veel voor Borne heeft gedaan. Op de locatie waar de bank nu staat stonden eerder drie andere zitbanken. Deze zijn weggehaald en komen op een andere locatie weer terug. De Eurozitbank stond de afgelopen tijd op het pleintje tussen de Bakkerssteeg en hoek Nijstad. In 2016 werd de bank onthuld op deze plek door Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt die geboren is in Borne. Doel was om ook vooral een bepaalde sociale ontmoetingsfunctie te vervullen.

Effen noar’n Knuuf hen
Afgelopen dinsdag en woensdag is de bank verplaatst. De Bornenaren kunnen vanaf nu als vanouds weer ‘Effen noar’n Knuuf hen’, zoals vroeger werd gezegd als men naar de boerenleenbank ging die begin vorige eeuw mede is opgericht door de heer Knuif.