Afbeelding
Foto:

Hengelo zit in de maag met overlast in binnenstad

HENGELO - Deze zomerperiode is er eentje van uitdagingen voor de gemeente Hengelo. We zien de afgelopen weken enkele opmerkelijke overlast-verschijnselen die we eigenlijk niet helemaal gewend zijn. De combinatie van meer mensen die thuis bleven, hitte en verveling lijken te zorgen voor grotere ergernissen.

Afgelopen week nam de gemeente al het besluit om de instaptijden van de Hengelose nachthoreca terug te brengen. Bezoekers mogen nu alleen nog maar voor 04.00 uur naar binnen, maar kunnen dan wel blijven tot de sluitingstijd van 06.00 uur. De maatregel is al eerder besproken in de Horecavisie van juni 2017, maar is nu structureel ingevoerd. Aanleiding hiervoor is dat er tijdens de coronacrisis in de nachtelijke uren in het horecagebied regelmatig veel overlast is van groepen mensen die het niet zo nauw nemen met de RIVM-regels, aldus de gemeente. Dit speelt zich voor een deel op straat af en laat in de nacht. Ondanks herhaalde waarschuwingen door politie en gemeente blijft de overlast zich hardnekkig voordoen. De gemeente heeft daarom, na advies en in nauw overleg met de politie, besloten dat deze maatregel sneller ingevoerd wordt dan eigenlijk de bedoeling was.

Creatief vermaak
Een ander creatief vermaak wat we de afgelopen tijd steeds vaker zien: illegale straatgevechten. Jongeren kwamen bijeen op het skatepark in de binnenstad om met elkaar georganiseerd op de vuist te gaan. Een fenomeen wat de gemeente en politie serieus nemen en waar dan ook handhaving op gepleegd zal worden. De politie heeft inmiddels bezoekjes gedaan aan diverse betrokken jongeren om dit verder te ontmoedigen.