Afbeelding
Foto:

Zomerschool ROC: een goede voorbereiding op studie

HENGELO - Afgelopen maandag begonnen maar liefst 85 nieuwe studenten van het ROC van Twente met de Zomerschool. Zij offerden de laatste week van hun zomervakantie op om deel te nemen aan een uitgebreid programma met les in rekenen, wiskunde, scheikunde of Nederlands. Dit met als doel om goed voorbereid aan hun nieuwe studie te kunnen beginnen.

Rekenen, wiskunde, scheikunde en Nederlands; allemaal vakken waar leerlingen traditiegetrouw nog wel eens moeite mee kunnen hebben. En niet iedereen zit bij aanvang van de studie op hetzelfde niveau, wat een goede start in de weg kan zitten. Leerlingen van vmbo-kader hebben sommige onderdelen van rekenen en wiskunde nog niet gehad op school, maar die zijn wel belangrijk op het mbo. Vmbo-leerlingen die kiezen voor de opleiding Lab- en procestechniek en geen NaSk 2 in hun vakkenpakket hadden, kregen scheikundeles deze week. Bij het vak Nederlands komt met name begrijpend lezen aan de orde.

Vakantie opofferen
“De studenten waren vanochtend erg enthousiast en leergierig. Heel mooi om te zien dat er zoveel animo is, want de jongeren offeren hiervoor wel een week van hun vakantie op,” legde Henk Nieuwenhuis, coördinator van de Zomerschool maandag uit bij de start van deze bijzonder leerzame week. “En dat geldt natuurlijk ook voor de acht docenten die een week eerder aan de slag gaan.” De lessen werden ’s ochtends gehouden in de Gieterij in Hengelo. Zeker voor leerlingen die bijvoorbeeld al op het voortgezet onderwijs wel eens moeilijk mee konden komen zijn dit soort vormen van vrijwillige bijles van onschatbare waarde. De ervaring leert namelijk dat het inlopen van achterstanden lastig is.

Afbeelding