Afbeelding
Foto:

ZGT: Veiligheid en gezondheid voorop

HENGELO/ALMELO - Mensen lijken zich minder te houden aan de regels om besmetting met corona te voorkomen. Ook ZGT ziet dat er nog te veel bezoekers de regels niet naleven. ZGT zet echter alles op alles om het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken voor patiënten, bezoekers en de medewerkers. Daarom gelden een aantal aangepaste regels.

De algemene regel is natuurlijk dat u bij klachten thuis blijft. Kom dus ook niet naar het ziekenhuis bij verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38°C). Ook wanneer u als bezoeker binnen twee weken voor uw bezoek bent teruggekomen uit een land met oranje of rood reisadvies, vraagt ZGT u dringend om niet te komen. Desinfecteer uw handen bij de ingang van ZGT en bij de ruimte waar u moet zijn in het ziekenhuis. Houd in het ziekenhuis zoveel mogelijk rechts. Dat helpt u om 1,5 meter afstand te houden.

Afspraak polikliniek
U komt alleen op uw afspraak. Lukt dat écht niet, dan mag u één volwassene meenemen. Kleine kinderen mogen niet mee. Kom niet te vroeg, maximaal tien minuten voor de afspraak. Zo worden volle wachtruimtes voorkomen. Heeft u klachten die bij het coronavirus horen zoals, verkouden, niesen, hoesten, keelpijn, kortademigheid, u proeft en ruikt niet meer of koorts (uw temperatuur is hoger dan 38 graden), bel dan eerst voordat u naar het ziekenhuis komt. Het telefoonnummer staat in uw afspraakbrief. Ook bij de afdeling radiologie en de prikpost kunt u alleen terecht als u een afspraak heeft.

Patienten bezoeken
De bezoektijd voor bezoekers bij patiënten die zijn opgenomen op één van de afdelingen is dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur en in het weekend tussen 13.45 en 14.30 uur. Per patiënt mogen er maximaal twee bezoekers per bezoektijd komen. Bezoek mag echter niet tegelijk komen. Kom dus één voor één en regel dit vooraf zodat er zo weinig mogelijk mensen in het ziekenhuis zijn. Het is niet toegestaan om in de dagverblijven van de verpleegafdelingen te wachten.

Uitzonderingen
Voor de kinderverpleegafdeling geldt dat er één ouder per 24 uur bij het kind mag blijven. Op de afdeling moeder & kind mogen beide ouders aanwezig zijn. Op de afdeling neonatologie mogen beide ouders aanwezig zijn. Mocht een patiënt terminaal zijn, dan kunnen bezoekers in overleg met de afdeling afspraken maken over bezoek.

Beeldbellen
Naast het fysieke bezoekmoment, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te videobellen; bijvoorbeeld via FaceTime, Skype of WhatsApp. Zo kunt u alsnog met het hele gezin, de familie of de vriendengroep samen zijn. Alle actuele informatie over de huidige maatregelen staat op www.zgt.nl/coronavirus