Eerste hulp erg belangrijk
Eerste hulp erg belangrijk Foto: Bjorn Keizers

EHBO-Hengelo is op zoek naar collectanten

HENGELO - Van 12 tot en met 17 oktober 2020 vindt de jaarlijkse huis aan huis collecte van de Kon. Ned. Ver. EHBO-Hengelo plaats. Om deze week tot een succes te maken, is de EHBO-Hengelo hard op zoek naar collectanten in Hengelo.

De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het onderhoud en de aanschaf van reanimatiepoppen en AED’s om ieders hart zo gezond mogelijk te laten blijven kloppen. De AED’s worden ingezet tijdens alle evenementen in en om Hengelo en zijn beschikbaar voor de lekenhulpverlening. Tevens wordt de opbrengst gebruikt om de cursusgelden zo laag mogelijk te houden zodat het voor iedereen mogelijk is om een Eerste Hulp cursus te volgen.

Word collectant
Help jij mee? Het Coronavirus heeft grote impact, ook op de EHBO-Hengelo. Door alle maatregelen hebben zij dit jaar geen inkomsten uit cursussen en evenementen kunnen genereren. Hierdoor zijn zij de inkomsten van deze activiteiten misgelopen. Kosten gaan echter wel door. Word collectant en help EHBO-Hengelo hun doelstellingen te behalen. Collecteren is een kleine moeite en kost maar enkele uren van je tijd, het is nog leuk ook. Meer informatie of aanmelden: collecte@ehbo-hengelo.nl of via de button op https://ehbo-hengelo.nl

Over de vereniging
De Kon. Ned. Ver. EHBO-Hengelo is een vereniging die al 82 jaar bestaat en compleet draait op vrijwilligers, zij krijgt van geen enkele instantie subsidie. Zij geven jaarlijks diverse EHBO cursussen en verlenen eerste hulp op zo’n 150 evenementen in en om Hengelo. Om aan alle eisen te kunnen voldoen hebben zij geld en middelen nodig om de benodigde kleding, materialen en cursussen te kunnen aanschaffen.