Afbeelding
Foto:

Steun de Verjaardagsbox voor kinderen uit minimagezinnen

BORNE - Alle kinderen hebben recht op een leuke verjaardag; met taart, slingers en cadeautjes. Maar helaas is dit niet altijd haalbaar; veel kinderen uit minimagezinnen vieren een sobere verjaardag. De Verjaardagsbox brengt hier verandering in zodat ook zij een leuke verjaardag hebben.

De verjaardagsbox is een initiatief van Laura Herbrink, Sibylle Velthuis, Leonie Blankenvoort, Inge Verhaar, Monique Veldman en Marlies Berteler. De Stichting Verjaardagsbox Borne biedt deze kinderen een leuk extraatje. Op aanvraag bezorgt de stichting de dag voor de verjaardag een doos met alles wat nodig is voor een leuke verjaardag; een taart, slagroom, chips, ballonnen, een traktatie voor op school en een klein geschenk voor de jarige. De box is een mooi stukje steun voor gezinnen die dit bijzonder waarderen. De initiatiefnemers zijn dan ook blij dat Bornse inwoners en ondernemers dit initiatief willen steunen.

Aanvragen
Het aanvragen van een Verjaardagsbox kan door een inschrijfformulier in te vullen bij Wijkracht, Stichting Noodfonds Borne of het Dreamteam Borne AVB. Wil u meer informatie over hoe u de Verjaardagsbox kunt steunen met een donatie of gift, dan kunt u kijken op de website www.verjaardagsboxborne.nl

Grote behoefte
Landelijk groeien zo'n 420.000 kinderen op onder de armoedegrens. En de vrees is dat dit door de huidige crisis zal stijgen. Opgroeien in een minimagezin brengt vaak veel beperkingen met zich mee. Gelukkig zijn er steeds meer steunfondsen, onder meer op het gebied van sport en cultuur. Zo kunnen ook zij deelnemen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten gebruikelijk zijn.