Afbeelding
Foto: Maarten van Keller

De Pol draait 'De Beentjes'

DIEPENHEIM - Herman Finkers maakte begin dit jaar zijn bioscoopdebuut met De Beentjes van Sint-Hildegard. De Twentse film bleek een gigantische hit. Niet alleen in de bioscoopzalen, maar ook op het witte doek van Herberg de Pol. Hier wordt de kaskraker maar liefst negen keer gedraaid. Alleen voor vrijdagavond 28 en zaterdagavond 29 augustus zijn nog kaartjes verkrijgbaar.

In het komische drama, vol Twentse topacteurs, spelen Jan (Herman Finkers) en Gedda (Johanna ter Steege) de hoofdrol. Na 35 jaar huwelijk vragen ze zich af: hoeveel liefde is te veel liefde? Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken, is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan rare sprongen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in hetzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard worden de partners en relaties eens flink onder de loep genomen.

Kaarten reserveren
Bestel tijdig je kaartjes via www.herbergdepol.nl/agenda of aan de kassa van Cultuurcentrum Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 te Diepenheim.