Foto-expositie Nicole Tanke

HENGELO - Fotokunstenaar Nicole Tanke brengt u even terug naar de jaren tachtig. Tot en met 15 oktober vertoont Nicole haar abstracte kunstwerken bij Brok Interieur, designwinkel aan Drienerstraat 47 in Hengelo.

Nicole nodigt elke moderne kunstliefhebber uit om door haar ogen mee te kijken naar het veelzijdige lijnenspel van bijzondere locaties. Ook vestigt zij de aandacht op alledaagse elementen buiten op straat, die men zonder nadenken passeert. Nicole vertelt: “Ik heb een haat-liefde relatie met onze razendsnelle 24/7-samenleving. De vloedgolf aan prikkels en informatie overvalt me elke dag opnieuw. Enerzijds voel ik veel liefde voor het feit dat ieders wereld groter is geworden en nog steeds elke dag groter wordt. De wereld ligt aan onze voeten! Anderzijds voel ik de stress en de drukte die onze huidige 24-uurseconomie met zich meebrengt.''
In haar tweede fotoserie met de titel ABSTRACT ATTRACTS! staan 18 contrastrijke fotokunstwerken centraal. In deze werken zijn lijnen, vormen en elementen uit het alledaagse leven terug te vinden. Nicole haalde zoveel mogelijk verwijzingen naar het huidige tijdsbeeld weg zodat zij er haar eigen werkelijkheid in kon verwerken. Elk kunstwerk draagt de titel van een pophit uit de jaren tachtig. Een tijd waarin mobiele telefoons en het internet (zoals we het nu kennen) nog niet aanwezig waren.
De expositie is verdeeld over drie verdiepingen en is nog tot midden oktober 2020 gratis te bezichtigen. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer weten over haar werk? Kijk op: www.linesareeverywhere.com.