Afbeelding
Foto:

Concert van Robert Smith en Israel Golani

DIEPENHEIM - Op zaterdag 12 september klinken de mooiste composities van Marais Marin en Robert de Visee in Diepenheim. Robert Smith en Israel Golani komen hiervoor naar Diepenheim. Robert Smith bespeelt de Viola da gamba en Israel Golani begeleidt het concert op zijn Theorbe of Barokgitaar.

Marin Marais (Parijs, 31 mei 1656 – Parijs, 15 augustus 1728) was een Franse componist van barokke muziek, grotendeels voor strijk-instrumenten. Het grootste deel van zijn werkzame leven diende hij het Franse hof te Versailles. Hij wordt beschouwd als de beste vertegenwoordiger van de Franse school van componisten voor viola da gamba (basse de viole) en was zelf ook een uitstekend gambist. Hij componeerde vier opera’s, stukken voor trio’s (fluit, viool en viola da gamba) en vele composities voor viola da gamba en basso continuo. Zijn werk werd tijdens zijn leven veel uitgevoerd en was tot ver buiten de Franse grenzen bekend. Marais’ composities staan midden in de Franse muzikale traditie van de 17e en 18e eeuw, en vormden daarin volgens tijdgenoten een hoogtepunt.

Robert Smith is een viola-da-gamba-speler en barokcellist uit Yorkshire, Engeland. In 2012 won hij het Bach-Abel-Wettbewerb; een viola-da-gamba-concours in Köthen. Sindsdien is Robert een veelgevraagd basso-continuo-speler en solist en toert hij vanuit zijn woonplaats Amsterdam door heel Europa. Robert treedt op met diverse vooraanstaande ensembles en orkesten, zoals met het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Reserveren
Aanvang van het concert is om 20.00 uur in de Johanneskerk Diepenheim. Reserveren is verplicht en het aantal plaatsen is beperkt. Reserveringen via https://diepenheimklassiek.wordpress.com of telefonisch 06 48011868 of via mail lucyvandael@gmail.com. Entree € 20.00.