Afbeelding
Foto:

Tech en geneeskunde bij elkaar in Twente

ENSCHEDE - Twente is een sterk innovatieve regio. We hebben veel high-tech bedrijvigheid en diverse kennisinstellingen. Ook op het gebied van medische innovaties zijn we vooruitstrevend. Technologie speelt een steeds grotere rol in de medische wereld. De uitvindingen van vandaag kunnen op termijn levens redden en de kwaliteit van leven voor meer en meer mensen verbeteren. Om de werelden van geneeskunde en high-tech innovaties bij elkaar te brengen, wordt de komende tijd het TechMed Event 2020 gehouden.

Van 27 augustus tot en met 29 oktober organiseren het TechMed Center van de Universiteit Twente en het World Trade Center Twente deze online activiteit. Professionals binnen de gezondheidszorg zijn volgens hen steeds meer op zoek naar contacten binnen de medische technologie-gemeenschap, om kennis op te doen en te delen.

Brede insteek
Het TechMed Event biedt diverse online kennis- en matchmaking sessies waar zij met elkaar in contact kunnen komen. Er zijn in totaal ruim 60 grotere sessies gepland. Meer dan 300 mensen nemen deel uit vijftien verschillende landen. Ook zo'n 150 bedrijven zijn hier vertegenwoordigd.

Nieuwe ontwikkelingen
Aan de hand van diverse thema's worden de nieuwste ontwikkelingen besproken. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie in relatie tot medische onderzoeken, de inzet van 'robots' in de brede zin, maar ook gepersonaliseerde e-health. Hiermee springen zij ook in op diverse bredere ontwikkelingen; zoals zorg op afstand leveren aan een vergrijzende bevolking met behoud van de kwaliteit van zorg.