Afbeelding
Foto:

SCH legt plannen voor BIZ 2021-2025 voor aan ondernemers

HENGELO - Centrum Management Hengelo organiseerde woensdag de eerste bijeenkomst om het BIZ-plan voor te leggen aan de ondernemers van de binnenstad.

De afgelopen jaren is al veel bereikt om de binnenstad van Hengelo nog gezelliger en levendiger te maken. De lokale ondernemers spelen hier ook een belangrijke rol in. Naast dat zij zelf veel doen om klanten te trekken, kan ook met gezamenlijk investeren veel bereikt worden. Een klankbordgroep van het Centrum Management Hengelo werkte de afgelopen maanden aan het opstellen van het BIZ-plan 2021-2025. BIZ staat voor Bedrijven Investerings Zone. Hierbij worden ondernemers in de binnenstad verplicht om bij te dragen aan een fonds voor gezamenlijke investeringen in de binnenstad. De gedachte is dat ondernemers zo ook allemaal meebetalen aan investeringen waar zij ook allemaal baat bij hebben.

Draagvlak
Vanwege dit dwingende karakter van een BIZ is het noodzakelijk dat een meerderheid van de ondernemers instemt met de plannen. De toekomst voor binnenstadsondernemers is aan het veranderen volgens SCH en juist in deze tijd is het belangrijk om de handen ineen te blijven slaan en ja te stemmen voor de BIZ, zo is hun oproep.

Tweede bijeenkomst
De tweede bijeenkomst is maandag 6 juli in de stadhuishal met inloop tussen 18.00 en 18.15 uur. Aanmelden? Email naar centrummanager@centrumhengelo.nl