Afbeelding
Foto:

Toch nog wat feest met Rellie-protest

GOOR - De coronacrisis gooit roet in het eten voor veel feestjes en gezelligheid. Maar in Goor trok men er zich afgelopen zondag wat minder van aan. De Goorse biertent Rellie organiseerde zondag een ludiek 'protest'.

Normaliter is de laatste zondag van juni traditioneel het moment voor het schoolfeest. Maar zoals we weten zijn dit soort grotere evenementen verboden. Rellie kwam daarop het met idee voor een stukje burgerlijke ongehoorzaamheid: de leden gingen per fiets op pad om toch nog een optochtje te kunnen houden, verkleed als protest onder de naam-met-een-knipoog '#BlueLivesMatters GBR', refererend aan de blauwe huiskleur van Rellie. Naast de fietsers werden ook drie oude legervoertuigen ingezet, compleet met geluidsinstallatie en confettiekanon. Een en ander trok het nodige bekijks van de Goorse bevolking.

Mag dat?
De Rellie had weliswaar een melding gedaan bij de gemeente, maar deze gaf geen vergunning voor de 'demonstratie'. Heel zwaar tilt de gemeente er echter niet aan; dit soort burgerlijke ongehoorzaamheid was een beetje te verwachten. Er werd verder geen handhaving ingezet. Wel liet wethouder Harry Scholten weten dat er nog wel een evaluatie komt. De organisatie kijkt al met al terug op een geslaagde activiteit en een heel gezellige zondag. De hoop is dat in 2021 weer de normale schoolfeesten door kunnen gaan.