Bewoners Woolde stemmen voor het beste groene idee

HENGELO - Wijkbewoners uit Woolde kunnen nog tot en met zondag 5 juli stemmen op een van de zes ideeën om hun wijk groener te maken. Via de regeling ‘Van Grijs naar Groen’ wil de gemeente de komende jaren alle wijken vergroenen. De wijk Woolde is als eerste aan de beurt.

De vergroening van alle Hengelose wijken staat de komende vier jaar op de agenda. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar. De gemeente wil de ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen door extra groen. Meer groen maakt mensen blij en ontspannen. Het draagt ook bij aan het opvangen van pieken in regenval en zorgt voor verkoeling op warme dagen. Bovendien trekken bloemen en planten bijen, vlinders en vogels aan, wat goed is voor de biodiversiteit.
Begin dit jaar is de wijkbewoners uit Woolde gevraagd of zij een stuk gemeentegrond konden aanwijzen dat nu nog kaal en grijs is en of zij ideeën hadden hoe dit groener en mooier zou kunnen worden. Uiteindelijk zijn er zes voorstellen door de gemeente beoordeeld als haalbaar en uitvoerbaar. Nu zijn de wijkbewoners aan zet: zij kunnen allemaal een stem uitbrengen op hun favoriete idee. Op 9 juli wordt de uitslag bekendgemaakt. Het idee of de ideeën met de meeste stemmen die gerealiseerd kunnen worden binnen het beschikbare budget, worden dit najaar uitgevoerd.

Online stemmen
Wijkbewoners kunnen stemmen op de website www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen. De initiatiefnemers geven in korte filmpjes een toelichting op hun voorstel.
Oorspronkelijk wilde de gemeente een grote bewonersavond organiseren in mei. Tijdens deze bijeenkomst zouden de wijkbewoners hun stem kenbaar kunnen maken. Helaas bleek dat door corona niet mogelijk. Daarom is de website als alternatief ontwikkeld. Mensen die willen stemmen moeten inloggen met hun DigiD. Met een klik op de knop kan dan de (eenmalige) stem worden uitgebracht.

De initiatieven
De volgende zes initiatieven maken kans om straks werkelijk uitgevoerd te worden.
A. Wilde bloemenweide (op het grasveld naast Nico Maasstraat 10) door: Marian Rupert.
B. Biodiversiteit met weidebloemen (op het grasveld achter Nico Maasstraat 54 t/m 64), door: Joke Broeze.
C. Geur en Kleur! (op het grasveld tegenover de Jumbo, Woolderesweg 149), door: Christine Kuru.
D. Mini voedselbos (naast en achter de sporthal, Woolderesweg 128), door: Marian Rupert.
E. Van asfalt naar groen (op de driehoek Bevrijderslaantje/ Wessex/ Hampshire), door: Marga Huiskes.
F. In Groene Banen (vluchtheuvel op de Deldenerstraat 236), door: Lucia den Oudsten.