Afbeelding
Foto:

Zomerworkshop:
lasercut je eigen lamp

GOOR - Na maanden van thuis zitten biedt de zomervakantie iets meer ruimte voor activiteiten buitenshuis. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen in juli en augustus weer het High Tech programma bij de Twentse Maakplaatsen volgen.

Tetem heeft, in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen, de workshop ‘Lasercut je eigen lamp’ ontwikkeld. Op donderdag 6 augustus zijn er twee workshops bij Bibliotheek Hof van Twente (locatie Goor), de eerste workshop is van 10.30 tot 12.00 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar en de tweede workshop is van 13.00 tot 14.30 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Leuk en leerzaam
Tijdens de High Tech workshop kunnen groepjes van maximaal 8 kinderen kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken. Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar. Een en ander werkt op LED-licht dat je via een USB-kabel op stroom of je pc kan aansluiten. Kinderen worden uitgedaagd in hun technische vaardigheden, creëren iets met hun handen en leren door te doen. Vol trots gaan ze met hun zelfgemaakte lamp naar huis. Superleuk om de tuin, het balkon of je tentje mee te verlichten!

Doe mee!
Naast deze workshop vanuit het hightech programma kun je bij Bibliotheek Hof van Twente (locatie Delden) op dinsdag 4 augustus van 10.00 tot 11.30 en van 13.30 tot 15.00 uur ook de workshop 3D pennen volgen. Alle workshops zijn terug te vinden op de website: https://tetem.nl/maakplaatsen/bibliotheek-goor/. In verband met een beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten.