De nieuwe Defender: onverwoestbare klassieker in modern jasje

HENGELO - Fans zaten er al geruime tijd op te wachten; de introductie van Land Rover's nieuwe Defender. Een geheel nieuwe auto met een zeer vertrouwde naam. Weet de nieuwste telg het gevoel van de oer-Defender in ere te houden? Tijd voor een nadere kennismaking.

De naam Defender voert terug naar 1990. toen Land Rover deze naam introduceerde als tegenhanger van de toen meer luxueuze Discovery. De praktisch ingestelde Defender was de afgelopen jaren van de markt, wat de fans als een groot gemis ervaren. De nieuwe Defender is leverbaar in twee versies; de compactere Defender 90 tweedeurs en de langere wielbasis Defender 110 vierdeurs.

Herkenbaar Defender
Land Rover gaf de nieuwe Defender een expressief uiterlijk mee dat herkenbaar Land Rover is. Subtiel zelfvertrouwen, met een geraffineerd lijnenspel. Het ontwerp is duidelijk Defender; een vrij rechtlijnig silhouet met contrasterend dak en de dakrandruiten die een knipoog naar het verleden zijn. Toch zijn er ook de nodige moderne elementen in verwerkt, zoals de stoere LED-koplampen met halfrond design dagrijverlichting die toch heel herkenbaar is. Het interieur is functioneel opgezet met een premium afwerking en hoog comfort. Zo genieten bestuurder en bijrijder van de uitgebreid verstelbare elektrisch en handmatig verstelbare voorstoelen. Het walk-through interieur biedt volledige flexibiliteit, zeker bij de grotere Defender. De korte wielbasis Defender 90 biedt met alle plaatsen bezet toch nog een respectabele 300 liter bagage, of maximaal 1.263 liter met de tweede zitrij neer. Het innovatieve Pivo Pro infotainmentsysteem is zeer capabel om ons verbonden te laten blijven met de buitenwereld. Kopers kunnen kiezen voor de nodige bekledingsopties, van luxueus tot ultiem vuilbestendig.

Onverwoestbaar
Met de nieuwe Defender zet Land Rover in op een zeer capabele auto die klaar is voor elk avontuur. Dankzij de monocoque-architectuur is het de meest robuuste auto die zij gemaakt hebben. De Defender werd onderworpen aan een uitgebreid testprogramma onder de meest uitdagende omstandigheden. Zo is de all-wheel drive wielophanging met elektronisch gestuurde luchtvering voorzien van een groot verstelbereik om schokken op te vangen, zeker in combinatie met de grote banden en uitgekiende geometrie. De diverse accessoirepakketten sluiten aan bij de offroad-ambities; met onder meer extra RVS-beschermplaten, geïntegreerde luchtcompressor en verhoogde luchtinlaat als mogelijkheden. Ja, zelfs de lier is een optie.

Motorisatie
Kopers kunnen kiezen uit diverse zuinige en krachtige Ingenium-motoren zowel diesel als benzine. Zo er keuze uit 147 en 177 pk dieselmotoren en 221 en 294 pk benzinemotoren. Allemaal gekoppeld aan een automaat. Eind dit jaar komt ook een plug-in hybrid aandrijflijn beschikbaar.

Veilig op pad
De nieuwe Defender is voorzien van de nodige rijhulpsystemen, afhankelijk van de gekozen opties. Zo biedt het Driver Assist Pack onder meer adaptieve cruise control, blinde hoek detectie en het herkennen van achteropkomend verkeer. Er zijn ook gespecialiseerde systemen zoals voor veilig afdelen van heuvels of het aanhouden van constante snelheid op uitdagend terrein. Opties zoals het 3D Surround Camera System en ClearSight Ground View geven niet alleen een goed zicht rondom, maar zelfs op de onderzijde van de auto en de wielen.

Nu te configureren
De nieuwe Land Rover Defender verschijnt binnenkort in de showroom, maar is inmiddels al wel online te configureren. De prijzen beginnen bij 96.520 euro voor de Defender 90 en vanaf 102.520 voor de Defender 110. Kopers kunnen kiezen uit een zeer groot aantal personalisatieopties. Daarnaast zijn er ook First Editions met uitgebreide opties, vanaf 116.920 euro voor Defender 90 en vanaf 121.920 voor Defender 110.

Boek een sessie
Munsterhuis Exclusief laat u graag kennismaken met de nieuwe Land Rover Defender wanneer deze beschikbaar is. Om u goed de Defender te laten ervaren, kunt u uitsluitend op afspraak een één op één sessie plannen bij Munsterhuis Exclusief voor bezichtiging en een proefrit. Uiteraard worden hierbij de nodige corona-voorzorgsmaatregelen genomen. Zo nam autobedrijf Munsterhuis extra maatregelen qua schoonmaak van de showroom en sanitair. Verder is er extra aandacht voor hygiëne van medewerkers, werden maatregelen genomen voor onder meer veilige sleuteluitgifte en schoonmaak van de auto en men voert een actief deurbeleid om grote drukte tegen te gaan. Daarnaast is ook bezoek aan de showroom buiten de openingstijden mogelijk. Dit alles bovenop de geldende RIVM-adviezen waar u bekend mee bent. Zo verloopt een bezoek altijd veilig.