Afbeelding
Foto:

Jeugdgezondheid vanaf nu ook buiten kantooruren bereikbaar

TWENTE - Opvoeden is een uitdagende taak; ouder ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week. Maar tot deze week konden ouders helaas alleen tijdens kantooruren terecht bij jeugdgezondheid van de GGD Twente. Hier komt nu verandering in; ouders kunnen vanaf nu ook buiten kantooruren advies krijgen.

Professionals van Zorgcentrale Noord zijn nu na 17.00 uur bereikbaar met alle vragen die men heeft over opvoeden of anderszins gerelateerd aan jeugdgezondheid. Zo kunnen ouders ook 's avonds en in het weekend passend advies krijgen. Bijvoorbeeld wanneer een baby maar blijft huilen, een kleuter niet naar bed wil of andere van dit soort vragen over opvoeden en opgroeien.

Neem contact op
Buiten kantooruren kan men bellen met 0900 - 333 888 9. WhatsApp is ook mogelijk, via +31 8 5808 1567. De zorgprofessionals geven dan een goed advies. Hebben ouders toch contact nodig met de eigen jeugdverpleegkundige van de GGD Twente? Dan bellen of mailen zij zo snel mogelijk terug.

Op proef
De inzet van deze lijnen in de avond, nacht en weekends is vooralsnog een proef. De GGD Twente wil zo ervaring opdoen met de 24 uur, 7 dagen per week bereikbaarheid. Het gaat dan ook om een tijdelijk project, tot en met oktober. Als dit bevalt zal gekeken worden naar de mogelijkheden om dit binnen de vaste dienstverlening op te nemen. Kijk voor meer informatie over het werk van de GGD Twente en de diverse vormen van opvoedingsondersteuning op: www.ggdtwente.nl