Afbeelding
Foto:

Column:
even geen corona

HENGELO - Zoals ik al vaker heb verteld hebben wij een hond. Na het meestal uitlaten in de speciale hondenuitlaatgebieden moet je toch via je wijk weer naar huis. Omdat we zelf een tuin hebben kijk ik graag hoe andere mensen hun tuintjes inrichten. Zeker nu in het voorjaar zijn steeds meer bloemen zichtbaar in deze tuinen. Maar op het moment zijn de grasveldjes in de tuinen al een beetje geel aan het verkleuren omdat het toch wel droog is.

Als je verder oplet merk je pas dat veel mensen creatieve ideeën hebben. Of alles vol met stenen leggen, geen plaats voor een bloempje. Zo kom je bijvoorbeeld ook tuinen tegen die aangelegd zijn zoals in Engeland bij de kastelen, maar nu in miniatuur. Misschien is een tuin wel een afspiegeling van het karakter van de eigenaar….Of de wens… Tijdens een wandeling zag ik bij iemand in de voortuin een halve auto staan, de achterkant hadden ze er afgehaald, de halve auto was zo geplaatst dat de achterkant eindigde in de bosschages, heel creatief. Tijdens de berenjacht enkele weken geleden hadden ze een beer bij de ruitenwissers geplaatst, een grappig gezicht.

Onze buren hebben het lage buxushegje er helemaal uitgegooid omdat die er erg slecht uitzag door de inmiddels beruchte buxusmot. Ze hebben nu een strak stenen muurtje geplaatst. Trouwens, deze buxusmot heeft flink huisgehouden in Twente. Nu las ik laatst dat overlast van de buxusmot verleden tijd is. Dat geloof ik graag, ze hebben alles al kaal gevreten. De mot is al sinds 2007 actief, vind je het gek dat hij uitgevreten is, daarnaast hebben ze weinig tot geen natuurlijke vijanden volgens de deskundigen. Nu in het voorjaar is het te hopen dat de jonge vogeltjes gevoed worden met deze rupsen van de mot, zijn ze toch nog ergens nuttig voor. Daarnaast willen we dat de vogels zich ook nog voeden met de processierups. Maar moeten we dan niet de openingen van de vogelhokjes vergroten omdat we bezig zijn obesitas vogeltjes te creëren? Zitten we weer met een nieuw probleem…

Borbala, correspondent