Afbeelding
Foto:

Wie Hengeler wind zaait, zal Hengeler storm oogsten

De column van vorige week waarin ik mijn afkeer uitsprak over het toelaten van gokpaleizen binnen de gemeentegrenzen, heeft bij verschillende inwoners van Hengelo nogal wat reacties opgeleverd.


Geen enkele reactie waarin werd aangeprezen om wel gokpaleizen toe te laten binnen de gemeentegrenzen van Hengelo. Alle reacties waren afwijzend om gokpaleizen toe te laten. Waardering werd uitgesproken dat de redactie van de Hart krant dit onderwerp openlijk had aangekaart en onder de aandacht gebracht


Ja, Riet (54), hoe triest is jouw verhaal waarin je schrijft over je dochter die gok verslaafd was geraakt en jullie gezin destijds in ernstig financiële problemen had gebracht. Goed dat je toen aangeklopt hebt bij de goede organisatie en ook bij de juiste man. De man die je dochter weer op het goede spoor heeft gebracht en die nu gelukkig met haar gezin vrij van de gokkasten-verslaving kleur en fleur aan haar leven en gezin weet te geven.


De Hengelose cafébaas, die mij schrijft dat in zijn café maximaal twee gokkasten mogen staan en waar hij als toezichthouder waakt over zijn klanten. Je ziet toe en waarschuwt vooral de jongeren die te veel vergokken in jouw ogen. Waardering voor je optreden, maar voor mij is iedere gokkast er één teveel.


Ook het verhaal van de gokverslaafde man die met toestemming zegt dat zijn verhaal mag worden gepubliceerd. Hij heeft een schuilnaam aangenomen en noemt zich de Gamble Boy. Lees zijn verhaal elders in deze Hart krant


Kaatjeknip juni 2020


Reactie? Knipkaatje@gmail.com