Afbeelding
Foto:

Goors Historisch Museum open!

GOOR - Vanwege de in het hele land geldende maatregelen met betrekking tot het Coronavirus was ook het Goors Historisch Museum lange tijd gesloten. Nu de maatregelen wat versoepeld zijn, opent het museum op 8 juni weer de deuren. Voorlopig zijn de openingstijden aangepast om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen.

Het museum volgt het ‘Protocol voor veilig en verantwoorde heropening’ van de Museum Vereniging, op basis van de RIVM richtlijnen. Na reservering zijn bezoekers weer welkom op dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00-12.00 uur. Per bezoek, van een uur, kunnen er twee personen of een gezin naar binnen. Bezoekers worden via de rechteringang binnengelaten. Bij de ingang wordt het protocol betreffende het museumbezoek uitgelegd.

Reserveren
Reserveren kan telefonisch op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur via 0547-263519. Bij de reservering en bij de entree wordt de bezoeker gevraagd of er gezondheidsklachten zijn en worden naam en telefoonnummer genoteerd, zodat de bezoeker geïnformeerd kan worden als er iets verandert in het protocol.

Tentoonstelling
In het museum is op de begane grond de tentoonstelling ‘de Joodse gemeenschap in Goor’ te zien. Deze tentoonstelling is, in verband met het afgelasten van alle herdenkingen en vieringen rond ‘75 Jaar Vrijheid’, verlengd tot eind mei 2021. Op de bovenverdieping zijn, naast de vaste opstelling over de Goorse textiel, de vitrines gevuld met textielobjecten uit grootmoeders tijd.

Ga voor meer informatie naar www.historischgoor.nl