Afbeelding
Foto:

Tweede fase Deldenerstraat
komende week van start

HENGELO - Na het afronden van de eerste fase van de werkzaamheden aan de Deldenerstraat start op 18 mei de tweede fase. De Deldenerstraat gaat dan vanaf de Geerdinksweg tot aan de Tuindorpstraat op de schop. De werkzaamheden worden uitgevoerd door NTP. De aannemer verwacht dat de klus in december 2020 is afgerond.

Wat gaat er gebeuren? Belangrijk uitgangspunt is de verbetering van de verkeersveiligheid. Voor de veiligheid van de fietsers worden vrijliggende fietspaden aangelegd. Om dit te realiseren wordt de rijbaan versmald. Zodra de oude weg er uit ligt is er ruimte om het riool op te knappen (zogenaamde relining). Ook komt er een aparte afvoerbuis voor het regenwater. De herinrichting van de Deldenerstraat biedt de mogelijkheid om meer bomen aan te planten dan er oorspronkelijk stonden. Hiermee wordt Hengelo weer een stukje groener!

Vernieuwen riolering
De huidige riolering is ruim 73 jaar oud. Hoog tijd dus om deze op te frissen. Ook een perfect moment om het duurzamer aan te pakken. Naast een nieuw riool komt er een aparte buis voor het regenwater. Het overtollige regenwater wordt zo gescheiden afgevoerd naar de Berflobeek. De aansluiting op de Berflobeek wordt geregeld in de derde fase van de werkzaamheden (Tuindorpkruising tot Langestraat).

Veiliger weg
Het verbeteren van de verkeersveiligheid is een belangrijk uitgangspunt. De gemeente legt een smallere rijbaan aan en de brede vrijliggende fietspaden worden voorzien van herkenbaar rood asfalt. Tussen de rijbaan en de fietspaden komen parkeervakken en is ruimte voor extra bomen. Hengelo streeft eveneens naar verdere vergroening van de stad. Voor meer groen en het verbeteren van de biodiversiteit plant men 48 nieuwe bomen langs de straat. De 30 oude bomen zijn vooruitlopend op de werkzaamheden inmiddels gekapt. Het regenwater van de daken van de aanliggende woningen wordt afgevoerd naar de boomvakken. De aannemer maakt hierover afspraken met de bewoners. Na het afronden van fase 2 volgt in 2021 of 2022 het gedeelte vanaf de kruising Tuindorpstraat tot aan de Langestraat, inclusief Mitchamplein en Marskant (tot Willemstraat).