Afbeelding
Foto:

De markt is nu met de non-food eindelijk weer compleet

HENGELO - De coronacrisis heeft veel invloed gehad op ondernemers en zeker die van de markt. Daar waar sommige winkeliers 'vrijwillig' de deuren sloten, hadden marktondernemers die keuze niet. In hoeverre de wekelijkse markt doorgaat, wordt bepaald door gemeenten, overheid en de veiligheidsregio. De gedachte hierachter is natuurlijk de veiligheid van ondernemers en bezoekers.

Een korte tijd werden warenmarkten zeer sterk in de mogelijkheden beperkt, maar al snel werd er meer mogelijk voor marktkooplieden met levensmiddelen. Sinds kort zijn ook de verkopers van non-food weer van harte welkom om hun waren aan te prijzen aan de bezoekers. De markt wordt weer gewoon gehouden op woensdag en zaterdag de gehele dag. De kleinere woensdagmarkt is verdeeld over Het Marktplein en de Enschedesestraat. De zaterdagmarkt vindt plaats op Het Marktplein, Brinkplein, Brinkstraat en de Enschedesestraat.

Positief
Zowel verkopers van food als non-food zijn blij met de verruiming van de mogelijkheden. Ze krijgen nu weer de mogelijkheid om de kost te verdienen en nu iedereen weer aanwezig kan zijn, voelt de markt weer compleet. Ook de bezoekers zien de complete markt als een verbetering.

Regels
Om alles veilig te laten verlopen vragen de marktkooplui u wel de voorschriften in acht te nemen. Dus kom zoveel mogelijk alleen, houd minimaal 1,5 meter afstand, pin zoveel mogelijk en eet gekochte producten thuis op.