Afbeelding
Foto:

Judo Promotion Twente opent deuren voor sporters tot 18 jaar

ALMELO/BORNE/HENGELO - Natuurlijk worden de deuren nog niet letterlijk geopend, want binnen mag er nog niet gesport worden. Maar Judo Promotion Sport heeft nu open lessen buiten.

Met behulp van 2 leraren en diverse vrijwilligers, is JPT gestart met buitenlessen. Omdat niet iedere sportclub hiertoe in staat is, heeft JPT besloten dat alle kinderen tot en met 18 jaar mee mogen doen met deze lessen.

Bewegen belangrijk
Bewegen is belangrijk. Voor je lijf, je motoriek, je conditie, enzovoorts. Maar misschien nog wel meer voor je sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarom heeft JPT gezocht naar mogelijkheden haar lessen als buitensport aan te bieden. En dit is gelukt.

Hengelo
In Hengelo krijgen de judoka’s tot en met 12 jaar judo of Bootcamp/circuit trainingen, afhankelijk van het weer. Deze judolessen voor de judoka’s tot en met 12 jaar zijn mogelijk, omdat er afspraken gemaakt konden worden met het zwembad in Hengelo (Lage weide 3-5), waardoor we gebruik kunnen maken van de grote overkapping. Gezien de 1,5 meter regel, zijn judolessen voor kinderen van 13 jaar en ouder niet mogelijk. Zij krijgen daarom alleen Bootcamp/circuit trainingen. Door de grote overkapping gaan de lessen ook bij een beetje regen gewoon door.
Op dinsdag van 17.00 tot 17.45 uur wordt een judoles voor kinderen tot en met 12 jaar gegeven en van 18.00 tot 19.00 uur is er bootcamp voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar.
Op woensdag is er judo tot en met 12 jaar tussen 17.00 en 17.45 uur, wedstrijdjudoka's tot en met 12 jaar mogen tussen 18.00 en 19.00 uur aan de bak en van 19.15 tot 20.15 uur is we bootcamp e.d. voor 13- tot en met 18-jarigen.
Ook op vrijdag is er de mogelijkheid om te sporten. Tussen 17.00 en 18.00 uur is er judo tot en met 12 jaar en van 18.15 tot 19.15 uur bootcamp e.d. 13 tot en met 18 jaar.
Bij een groot aantal aanmeldingen wordt de groep tot en met 12 jaar gesplitst en wordt er een uur eerder gestart.

Borne
In Borne zijn de lessen bij Beekpark Bornse Maten inmiddels gestart. Op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur is er bootcamp e.d. voor jeugd tot en met 12 jaar. In Almelo is er nog geen geschikte locatie gevonden. De verwachte startdatum in Almelo is 11 mei, de maandag na de meivakantie.

Aanmelden
De lessen zijn open, echter wordt er voor de veiligheid van de kinderen, vrijwilligers en leraren wel gewerkt volgens een afgesproken, goedgekeurd protocol. Meedoen kan alleen na aanmelding via het mailadres: trainers@judopromotion.nl Bij voldoende plek word je (kind) ingedeeld en krijg je verdere informatie en het protocol toegestuurd. Voor meer informatie: www.judopromotion.nl

Afbeelding