ZGT Hengelo
ZGT Hengelo Foto: DWF - David Stassen

Dagbehandeling oncologie in ZGT

HENGELO - De Ziekenhuisgroep Twente heeft afgelopen week de nieuwe dagbehandeling oncologie in het Hengelose ziekenhuis in gebruik genomen. Een mooie stap vooruit in de behandeling van vele soorten kanker.

Op 28 april werd de nieuwe afdeling in gebruik genomen. Patiënten kunnen hier terecht voor zogeheten systematische therapieën, zoals chemotherapie en immunotherapie. Waarbij behandelingen over een langere periode geregeld plaatsvinden, maar waarvoor opname in het ziekenhuis niet nodig is. Er is ruimte voor 22 patiënten die zo'n dagbehandeling ondergaan. Internist-oncoloog Ester Siemerink: “Ons doel is om zoveel mogelijk oncologische disciplines rondom het zorgproces van de patiënt binnen één centrum te bundelen. Hiermee kunnen we nog meer het verschil maken voor onze patiënt. Ook zetten we ons in om de patiënt niet langer of vaker naar het ziekenhuis te laten komen dan nodig is. De afdeling biedt een aangename, persoonlijke omgeving, een hoog serviceniveau en het maakt het plannen van onderzoeken en behandelingen zo efficiënt mogelijk.

Bredere plannen
Het realiseren van de nieuwe afdeling is de eerste fase in een breder toekomstplan van het ziekenhuis. Volgend jaar zal ook de poliklinische oncologische zorg ondergebracht worden in Hengelo. Dit vormt dan samen het fysieke oncologisch centrum; eind 2021 moet dit formeel afgerond zijn. Patiënten mogen zo rekenen op een zeer hoog niveau van specialistische zorg met alle deskundigheid die nodig is voor een doeltreffende behandeling, aldus het ziekenhuis. Er zijn wel uitzonderingen. Zo worden patiënten met huidkanker behandeld bij de polikliniek dermatologie en de behandeling van slokdarm-, maag- en darmkankerchirurgie blijft vooralsnog in Almelo.