Afbeelding
Foto:

Extra oren bij de Luisterlijn

TWENTE - De Luisterlijn heeft al weken te maken met een toegenomen aantal bellers. Mensen nemen massaal contact op voor emotionele steun of gewoon een praatje. Een lichtpunt is dat er de afgelopen maand ruim 800 nieuwe vrijwilligers aan de slag zijn gegaan. Dankzij hun inzet kunnen alle extra oproepen worden beantwoord. Met behulp van een verkort opleidingstraject en een speciale ‘Coronapraatlijn’ kan de grote vraag worden opgevangen.


In deze tijd van beperking van het sociale contact, is de behoefte aan een luisterend oor groot. Door nieuwe vrijwilligers versneld (online) op te leiden hoopt de Luisterlijn zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen. Deze vrijwilligers gaan de tijdelijke ‘Coronapraatlijn’ ondersteunen die speciaal is geopend voor wie even een praatje wil maken. Als je bezorgd bent, kun je op deze manier even je hart luchten. De dienst is te bereiken via het reguliere nummer van de Luisterlijn.

Verdubbeling
Doorgaans vinden er rond de 700-800 gesprekken per dag plaats. Inmiddels is dat aantal bijna verdubbeld tot zo’n 1.200. Meer dan de helft van de gesprekken is gerelateerd aan corona. De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem gesprek. Bel naar 0900-0767. Contact per e-mail kan via ehulp@deluisterlijn.nl. Chatten is ook mogelijk (tussen 10.00 en 22.00 uur) via www.deluisterlijn.nl.