Afbeelding
Foto:

Lablearning: de lasercutter

TWENTE - In aanloop naar de @Home editie van het Maker Festival Twente, organiseert Tetem Lablearning@Home events voor (jong)volwassenen.

Het eerste event op 15 april was een groot succes! Iedereen die meer wilde weten over de 3D voedselprinter keek en discussieerde live mee naar de uitgebreide demonstratie over de werking van twee verschillende voedselprinters. Lablearning@Home events zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij ze op een interactieve manier kennismaken met de modernste technologieën en de softwarepakketten die daarbij horen.

Volgende event
Iedereen die nieuwsgierig is naar de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een lasercutter, de 3D printer of een voedselprinter kan meedoen aan de Lablearning@Home events. Tijdens het volgende Lablearning@Home event staat de lasercutter centraal. Op woensdag 6 mei leer je hoe je een eigen ontwerp kunt maken voor een Art Deco lamp. De basisvorm (een kubus) staat vast en met behulp van het software pakket ga je zelf aan de slag met het ontwerpen van de uitsneden in de kubus. Vervolgens lever je je ontwerp digitaal aan en zorgt Tetem ervoor dat het wordt gerealiseerd. Per post wordt de lamp inclusief de benodigde materialen bij je thuis bezorgd. Via Facebook Live en de online helpdesk kun je al je vragen stellen en krijg je ondersteuning in het leren omgaan met de software.

Aanmelden
Meedoen? Download dan eerst de software voor het maken van je ontwerp via https://inkscape.org/nl/ en kijk woensdag 6 mei van 19.30 – 20.30 uur live mee via de Facebookpagina van Tetemkunst. Blij met het ontwerp? Dan kun je via https://make-it.tetem.nl de lamp bestellen en conform de normale procedure betalen. Mail vervolgens je bestand met het ontwerp (dus ná bestelling) aan lab@tetem.nl en zij zorgen dat de lamp thuis komt.