Beelden Buiten

HENGELO - Op verzoek van kunststichting HeArtpool toont de Hengelose kunstenaar en wetenschapper Rinus Roelofs 6 mathematische kunstwerken. Vorig jaar waren de beelden te zien op het plein van Museum CosmoCaixa in Barcelona. De expositie met de titel "STRUCTUREN - Beelden Buiten" op het Stationsplein wordt aangevuld met nog 2 nieuwe beelden. Dit initiatief is dankzij steun van de gemeente Hengelo en Lokaal Fonds Hengelo mogelijk gemaakt.

In de Renaissance waren wiskunde en kunst sterk met elkaar verbonden. De disciplines zijn sindsdien uit elkaar gegroeid. Heel bescheiden treedt Roelofs in de voetsporen van beroemde voorgangers die kunst en wiskunde combineerden: M.C. Escher, Richard Buckminster Fuller en Leonardo da Vinci.
Zijn doel is dat wij vol verwondering naar de schoonheid van wiskundige structuren en objecten kijken. Roelofs heeft toegepaste wiskunde gestudeerd en exposeerde al in de VS, Japan, China, Duitsland, Spanje en in het Escher Museum in Den Haag. Deze expositie is onderdeel van de kunstroute "HeArtLane", een wandeling van ongeveer 3 kilometer langs kunstwerken en bezienswaardigheden in de binnenstad van Hengelo.

3D Structuren
Dankzij de komst van de 3D-printer kunnen complexe, grote figuren worden geprint. Het virtuele beeld kan van hout, rvs, of steen zijn. Het computermodel wordt omgevormd tot een geschikt ontwerp voor de plek en dan volgt de keuze voor het materiaal. Voor de uiteindelijke realisatie kan het digitale ontwerp naar een constructiebedrijf worden gestuurd.
Kijk voor meer informatie op de website van de stichting: www.heartpool.nl.