Afbeelding
Foto:

De provincie helpt de binnensteden met subsidies

HENGELO - Tijdens deze coronacrisis hebben de binnensteden het zwaar. De provincie heeft daarom besloten om subsidies te verstrekken voor samenwerkingsacties in centrumgebieden. Hengelo heeft als eerste gemeente in Overijssel een bijdrage van 25.000 euro ontvangen.

Vanaf het begin van de coronacrisis is er voor de binnenstad een crisisteam opgezet om in gezamenlijkheid te bespreken welke maatregelen mogelijk zijn om de negatieve effecten zoveel mogelijk te beperken. Dit crisisteam bestaat uit vertegenwoordigers van Hengelo Promotie, Koninklijke Nederlandse Horeca (afdeling Hengelo), Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en de gemeente. Zij overleggen twee keer per week via Zoom over de situatie en de te nemen maatregelen. Vanuit dit crisisteam is het crisisarrangement aangevraagd. Het is een bijzondere subsidie die alleen wordt uitgekeerd aan samenwerkende partijen. Juist dankzij een goede samenwerking kon de gemeente namens de samenwerkende partners snel een aanvraag indienen. En het resultaat was dat de provincie de aanvraag al snel kon goedkeuren.

Initiatieven
De subsidie is bijvoorbeeld ingezet voor het opzetten en onderhouden van twee online platforms:
Hengelsamensterk.nl en KoopinHengelo.nl, bedoeld om diverse lokale initiatieven die de lokale economie stimuleren te ondersteunen. Ook een promotiecampagne om alle maatregelen voor consumenten en winkeliers onder de aandacht te brengen, is door de steun van de provincie mogelijk gemaakt.