Thuis hardlopen voor KiKa

AMSTERDAM/ TWENTE - Omdat sportevenementen nu niet doorgaan is er op 3 mei een speciale editie van Run for KiKa: Run for KiKa @ Home. Al meer dan 1000 hardlopers gaan straks vanuit huis rennen, in KiKa-oranje!

Run for KiKa @ Home start deze zondag om 10.30 uur met een livestream op Youtube. Na een welkomstwoord van Frits Hirschstein, oprichter van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en een warming-up kunnen de deelnemers vanuit huis van start!

Samen voor een record
Alleen of met het gezin, 1 of 10 kilometer. Iedereen draagt bij aan de KiKa-kilometerteller. Deelnemers bepalen zelf hun parcours en afstand. Na de live cooling-down op YouTube voeren deelnemers hun kilometers in.
De vriendinnen Wendy en Miranda pakken het groots aan! Samen hebben ze al flink wat runs voor KiKa gelopen. Als extra uitdaging lopen zij deze keer van Almelo naar Deventer. In totaal exact de afstand van een hele marathon. "Zonder publiek of aanmoedigingen wordt dit extra zwaar, maar we doen dit voor KiKa en om fit te blijven voor KiKa running events die er nog aan komen!", zegt Miranda Rosaro.

Houd afstand!
De organisatie benadrukt dat deelnemers zich aan de coronamaatregelen moeten houden. Organisator Nikki Wester: "Nederland is massaal aan het hardlopen geslagen tijdens de coronacrisis. Met deze run bieden wij een uitdaging die past binnen de richtlijnen van het RIVM. Doe het veilig, houd je aan de regels, dan rennen we samen zoveel mogelijk KiKa-kilometers."
Aanmelden via www.
runforkika.nl/at-home. Deelname is gratis.