Afbeelding
Foto:

Voorlopig ontwerp voor nieuwe Attendiz-school klaar

HENGELO - Attendiz bouwt met ondersteuning van de gemeente Hengelo een nieuwe school. Deze school leidt leerlingen op tot vakmanschap in een specifieke branche binnen de Arbeidsmarkt Gerichte Leerweg (AGL) van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

De nieuwe school komt op de plaats van het oude Gilde College aan de Bandoengstraat. De oude school is de afgelopen maanden gesloopt. De gemeente stelt 5,4 miljoen beschikbaar voor de nieuwbouw. Op de nieuwe school leren jongeren van 11 tot ongeveer 18 jaar, na het speciaal onderwijs, sociale en werknemersvaardigheden, zodat ze zich later kunnen redden in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

Mooi pand
Het nieuwe schoolgebouw is ontworpen door de Twentse vestigingen van ‘NOHNIK architecture en landscapes’ en VDNDP. Het project- en bouwmanagement is in handen van SOM= Oldenzaal. De nieuwe school biedt volop mogelijkheden om de theorie in de praktijk te oefenen. De nieuwe school is toegankelijk en goed zichtbaar voor de omgeving. Van buitenaf zie je de praktijkruimtes voor koken en techniek. De patio wordt een lesruimte voor plant en dier in de open lucht. De ruimten en faciliteiten van de nieuwe school zoals sportvoorziening, het werkcafé en de buitenspeelplaats kunnen buiten de schooluren gebruikt worden door andere belangstellenden, zoals de buurt.

Tijdspad en ambitie
De school wordt naar verwachting in het schooljaar 2022/2023 in gebruik genomen. Er zal ook veel in de buurt gebeuren; onder meer verlenging van de Sabastraat met een plein en parkeerplekken achter de school. Bestaand groen wordt zoveel mogelijk behouden als natuurlijke buffer tussen de woningen en de school. De school krijgt een sportcourt waar ook de buurt gebruik van kan maken na schooltijd. Het voorlopig ontwerp gaat nog uit van 140 leerlingen, maar het bestuur van Attendiz heeft besloten om de architect de opdracht te geven om in het definitief ontwerp uit te gaan van een school van 170 leerlingen. De eerder verwachte daling van het aantal leerlingen is namelijk nu nog niet concreet zichtbaar.