Afbeelding
Foto:

Nieuwe Facebook-groep Wijkracht

HENGELO - Wijkracht in Hengelo heeft een nieuwe ondersteunende Faceboopagina opgezet. Inwoners kunnen hier terecht voor informatie, ondersteuning en leuke initiatieven in crisistijd.

De pagina ‘ondersteuning in crisistijd’ brengt inwoners digitaal bij elkaar. De sociaal werkers van Wijkracht én de bewoners delen in deze groep ideeën en uitdagingen. Met het delen van bijvoorbeeld recepten stimuleren de leden elkaar om gezond te blijven eten. Het recept wordt gedeeld inclusief een foto of filmpje van de bereiding. Iedereen die lid is van de pagina kan zijn/haar ideeën delen, maar ook vragen stellen of een oproep doen. Binnenkort doet men een oproep in de groep om samen creatief te zijn. Verder gaat Wijkracht vrijwilligers van 't Berflo in het zonnetje zetten en wordt een inventarisatie gehouden van de buurtboekenkasten die er inmiddels zijn.

Digitaal contact
De Facebookgroep vervangt tijdelijk de fysieke contactmomenten die veel inwoners normaal gesproken hebben in een buurt-/wijkcentrum. Deze centra zijn nu gesloten en activiteiten liggen stil. Ook voor ouders biedt de Facebookgroep ondersteuning. Zo kunnen ideeën voor thuisactiviteiten met kinderen hier ook gedeeld worden. Net als vragen en adviezen. Inwoners mogen via de Facebookgroep, maar ook rechtstreeks bij Wijkracht hun vragen, ideeën en zorgen delen. Dit kan door te bellen naar 088 945 57 22 of een mail te sturen naar info@wijkracht.nl. Binnenkort start een livechat.