Afbeelding
Foto:

Hengelose scoutinggroepen bieden online programma aan

HENGELO - Vanwege het coronavirus zijn alle Scoutingbijeenkomsten t/m 31 mei afgelast. Dat geldt ook voor de bijeenkomsten van de acht scoutinggroepen uit Hengelo.

Toch willen de scoutinggroepen niet dat hun leden zo lang zonder Scouting zitten. Daarom bedachten zij hoe zij online opkomsten kunnen verzorgen. Dit is een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden.

Eigen manier
Elke groep heeft hier zijn eigen manier voor gevonden. Sommige groepen organiseren op het normale tijdstip van de opkomst een vervangende bijeenkomst online. Dan doen ze een gezamenlijke activiteit, bijvoorbeeld het spel Weerwolven van Wakkerdam of “lopen” ze samen via google maps een puzzeltocht (hike). Andere groepen hebben ervoor gekozen om elke week verschillende opdrachten te bedenken die de leden thuis kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan het doen van proefjes, kamperen in een eigengemaakte tent, knutselen en kaartjes schrijven voor mensen in het verpleegtehuis. De jeugdleden leveren dan in het weekend of de week erna foto’s of filmpjes in, die door de leiding worden beoordeeld. Het hele gezin kan meedoen aan de opdrachten. In het weekend van 3-5 april is er zelfs een JOTI (Jamboree On The Internet) georganiseerd. Een wereldwijd evenement waarbij scouts op alle mogelijke manieren die het internet biedt contact maken met elkaar, ervaringen uitwisselen en samen scouting beleven.

Vrijwilligers gezocht
De scoutinggroepen zijn altijd op zoek naar nieuwe leiding en vrijwilligers. Dus wil je samen met andere vrijwilligers leuke en uitdagende activiteiten organiseren en daarmee bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen? Neem dan eens contact op met een van de scoutinggroepen. Je bent van harte welkom.