Afbeelding
Foto:

Afvalkosten vergoed

HENGELO - Hengeloƫrs die te maken hebben met medisch afval (stomamateriaal, incontinentiemateriaal en dialysemateriaal) maken vaker gebruik van de ondergrondse container of laten regelmatig hun zorgcontainer legen. De gemeente kan een deel van deze afvalkosten vergoeden. Vanaf 1 mei kan de vergoeding weer worden aangevraagd.

Inwoners die een tegemoetkoming voor 2019 hebben ontvangen, krijgen automatisch het aanvraagformulier voor 2020 van de gemeente thuisgestuurd. Mensen die in 2019 geen aanvraag hebben gedaan, kunnen vanaf 1 mei tot uiterlijk 1 november een aanvraag voor 2020 indienen. De tegemoetkoming bedraagt maximaal 126 euro. Het is voorlopig helaas niet mogelijk om het aanvraagformulier, de folder en antwoordenvelop op te halen in het stadhuis, bij de huisarts of apotheek. De aanvrager moet het aanvraagformulier zelf printen, invullen en samen met bewijsmateriaal in een eigen envelop opsturen. Voor het formulier en verdere informatie gaat u naar www.hengelo.nl/medischafval. Zodra het weer kan, zijn het formulier en de folder weer op de gebruikelijke plekken beschikbaar om te worden afgehaald.

Zorgcontainer
Inwoners die veel medisch afval hebben en niet in staat zijn om dit zelf weg te brengen naar de ondergrondse container - en niet in hoogbouw wonen - kunnen gebruikmaken van een zorgcontainer. Twente Milieu leegt deze grijze container op afroep. Meer informatie vindt u op www.hengelo.nl/zorgcontainer.