Afbeelding
Foto:

Van & met elkaar leren

HENGELO - Ontmoeting, van en met elkaar leren: daar gaat het om in de cursussen van de Volksuniversiteit. En dat is nou net wat in deze Coronacrisis niet mogelijk is. De locaties waar altijd gebruik van wordt gemaakt zijn sowieso niet open. En het is onbekend wanneer wel.

De deskundigen geven aan dat de 1,5-meter-afstand-periode wel nog heel lang zou kunnen gaan duren. Met een mooi woord ‘social distancing’, ook wel sociale onthouding genoemd. Dat heeft de Volksuniversiteit Hengelo doen besluiten om in elk geval tot aan de zomervakantie geen cursussen meer te laten plaatsvinden. Wel worden er weer cursussen in het najaar gepland. Via de website www.volksuniversiteit-hengelo.nl kan er dan ook nu al worden aangemeld.
"We houden de moed erin en wij hopen u ook. Degenen die dierbaren hebben verloren, ziek zijn of financieel hard getroffen, wensen wij heel veel sterkte toe. Het is voor velen een zware tijd. Voor onze moderne samenleving als geheel geldt dat die niet uitblinkt in het omgaan met onzekerheid. We beheersen de mens en de natuur, en zijn vergeten dat er dingen zijn die ons te boven gaan. Er is geen vaccin tegen onzekerheid. Laten we hopen dat er wel een vaccin wordt gevonden tegen Corona."