Afbeelding
Foto:

Keolis past dienstregeling Twentse bussen opnieuw aan

TWENTE - Vervoersbedrijf Keolis gaat de dienstregeling opnieuw wijzigen. Met ingang van volgende week dinsdag 14 april zal een speciale calamiteitendienstregeling gereden worden.

Keolis paste op 26 maart al de dienstregeling aan om zo beter in te spelen op de ontstane situatie met het coronavirus. Dit betekende in de praktijk dat bijvoorbeeld de buurtbussen in de regio niet meer rijden, maar ook dat de frequentie van bussen sterk teruggeschroefd is zoals in een vakantieperiode. Er zijn immers ook fors minder reizigers op dit moment.

Opnieuw aanpassen
Het vervoersbedrijf past de dienstregeling nu aan naar een 'calamiteitendienstregeling'. Sinds 26 maart heeft Keolis namelijk gekeken hoe de tijdelijke dienstregeling in de praktijk werkt. Reizigers die wel gebruik maakten van de bussen werden actief benaderd om hun mening te geven. Nu de overheidsmaatregelen verlengd zijn tot het einde van de maand, was het ook wenselijk om de dienstregeling nog beter aan te laten sluiten op de behoefte. Een exacte uitwerking is nog niet bekend; wel is het belangrijkste uitgangspunt dat er in de ochtend meer ritten gereden zullen worden naar belangrijke bestemmingen voor vitale beroepsgroepen. Denk hierbij aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Meer informatie
Reizigers krijgen het advies om op en rond 14 april te kijken op de website www.keolis.nl/corona voor meer informatie en op www.9292.nl voor het plannen van uw reis. Zo weet u precies waar u aan toe bent.