Afbeelding
Foto:

Samen houden we
Hengelo draaiende!

HENGELO - Tijdens de coronacrisis zijn veel mensen aan huis gebonden, restaurants zijn gesloten en het is erg rustig in de winkels. Op initiatief van de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en de gemeente Hengelo is er nu een nieuw platform voor lokale ondernemers op poten gezet: Koopinhengelo.nl. Via dit digitale platform kunnen consumenten bestellen, betalen en laten bezorgen.

Klanten kunnen producten bestellen bij elke ondernemer in Hengelo die zich aansluit. De klant kan dankzij deze werkwijze veilig thuisblijven en ondernemers behouden omzet. Samen houden we zo de lokale economie draaiende. Op maandag 6 april is Koopinhengelo.nl live gegaan voor consumenten.

Samenwerking
Bij dit initiatief werken de Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Hengelo), SCH, Hengelo Promotie en gemeente Hengelo samen. Elke ondernemer in Hengelo kan deelnemen. Dit geldt ook voor de horeca en marktkooplui. Geïnteresseerden moeten zich allereerst aanmelden, dit is mogelijk via koopinjouwstad.nl/contract-ondernemers.
Koopinhengelo.nl is specifiek gericht op het online bestellen en bezorgen van goederen. Het onderscheidt zich daarmee van Hengelosamensterk.nl. Op dat platform zijn alle ‘Corona proof’-initiatieven en aanvullende diensten van Hengelose ondernemers gebundeld. Dan gaat het dus niet alleen om online bestellen en bezorgen, er is daar ook ruimte voor initiatieven als gratis online sporten, online juridisch advies of de kapper die jouw favoriete kleurtje langsbrengt.

Hoe werkt het?
Koopinhengelo.nl is een overzichtelijke webshop die ieder lokaal bedrijf de ruimte biedt om zijn producten aan te bieden. StoreKeeper en MSG hebben het platform bedacht. Deze ondernemingen zitten ‘achter’ de website. Zij maken bestelling, betaling en bezorging mogelijk. StoreKeeper heeft het online winkelsysteem voor de webshop gerealiseerd. Koeriersbedrijf MSG verzorgt de bezorging aan huis. Dit initiatief is in het bijzonder een uitkomst voor bedrijven die geen webshop hebben. Het bezorgingsgebied is voorlopig alleen de gemeente Hengelo. Ondernemers betalen 2 euro per bestelling en de consument betaalt 2,95 euro bezorgkosten.