Afbeelding
Foto:

Start2Bike clinics RTC Hengelo

HENGELO - Eind deze maand start RTC Hengelo weer met clinics onder de noemer Start2Bike. Voor de club en de clubsponsor altijd weer een feestje! Het is een trainingsprogramma speciaal voor de (opnieuw) beginnende wielrenner.

Al sinds 2009 worden er met plezier en passie clinics verzorgd door een grote groep vrijwilligers. Altijd met tientallen deelnemers, die na het programma niet alleen erg enthousiast zijn over de wielersport, maar ook eventuele angsten kwijt zijn. Onder begeleiding van ervaren instructeurs worden basisvaardigheden aangeleerd.
Startende mountainbikers en racefietsers herkennen het wellicht: enthousiast beginnen, maar op den duur toch weer afhaken. Om aan Start2Bike deel te nemen, hoef je geen ervaring te hebben of over een topconditie te beschikken. Zelfs als je geen mountainbike of racefiets bezit, kun je meedoen: gedurende de training kun je een fiets huren bij clubsponsor Slangenbeek Tweewielers. Mocht je hiervan gebruik willen maken, neem tijdig contact op om een geschikte fiets te laten reserveren. De clinics starten ook bij Slangenbeek Tweewielers (Topweg 44).

Kennisoverdracht
Er zijn twee programma’s: voor racefiets en voor ATB. Tijdens de trainingen komen allerlei fietstechnieken aan bod. Hoe maak je bijvoorbeeld een goede bocht? Hoe houd je balans? Wat is de juiste rem- en schakeltechniek? Voor mountainbikers: hoe kun je veilig obstakels vermijden of overbruggen, ook bij hogere snelheden? Voor racefietsers: hoe fiets je in een peloton? De trainingen worden verzorgd door opgeleide instructeurs met hulp van ervaren clubleden. Vele vrijwilligers hebben zin om kennis en ervaring over te brengen en iedereen enthousiast te krijgen voor de wielersport. “We zien elk jaar weer deelnemers met diverse doelen en achtergrond. De begeleiding wordt aangepast aan de deelname, aan persoonlijke aandacht is geen gebrek,” aldus instructeur Matthijs Roosdom.

Veiligheid staat voorop
Omdat er verschillen zullen zijn wat betreft ervaring en conditie van de deelnemers, besteden de instructeurs veel aandacht aan veiligheid. Voor alle deelnemers geldt een helmplicht. Er is een verantwoorde trainingsopbouw en je krijgt tips om veilig zelfstandig te trainen. Zo worden blessures voorkomen.
Inschrijven via www.start2bike.nl. Er zijn vier trainingen, de eerste op 28 maart. De periode tot en met 3 mei is gereserveerd, mocht er vanwege weersomstandigheden een training worden afgelast.