Afbeelding
Foto: Picasa

Bijzonder voorjaarsconcert Symphonie Orkest Cecilia

NIJVERDAL - Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia voert op vrijdag 20 maart en zondagmiddag 22 maart 2020 een heel bijzonder concert uit in De Smidse in Nijverdal en het Twickelcollege in Hengelo.

Het orkest zal "Die sieben Todsünden" van Kurt Weill (muziek) en Bertolt Brecht (tekst) uitvoeren. Voor dit Singstück nam de componist contact op met Bertold Brecht, met wie hij al vaker samengewerkt had. Deze ontwierp een verhaal over de teloorgang van de moraal, op basis van de zogeheten zeven hoofdzonden: luiheid, trots, woede, afgunst, gulzigheid, ontucht, hebzucht en afgunst. Een serie menselijke eigenschappen (zo geformuleerd in de eerste eeuwen van het christendom) waar alle kwaad van de wereld uit voortkomt.

Veel talent
Voor de invulling van de hoofdrol is de New Yorkse sopraan Stephanie Friede bereid gevonden mee te werken. Daarnaast zijn als solisten (of: mannenkwartet) de zangers Mathis van Cleynenbreugel, Tom van Bogaert, Johann Odinsson en Jérémy Aroles te horen. Naast de "doodzonden" van Weill zal het orkest ook Pavane van Fauré ten gehore brengen en Sinfonie in F, een nieuwe compositie van onze dirigent Christian van den Berg, ten doop houden.

Kom ook
Het eerste concert is op vrijdag 20 maart, 20.00 uur in De Smidse in Nijverdal, Hoge Dijkje 4a. De toegangsprijs is 15 euro, kinderen tot 18 jaar 8,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van ZINiN Nijverdal: www.zinin.com. Het tweede concert is zondag 22 maart om 14.30 uur in het Twickelcollege in Hengelo, Woolderesweg 130. Er is geen toegangsprijs. Wel wordt een vrije gift aan het eind van het concert op prijs gesteld om de kosten te dekken. Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia geeft regelmatig dit soort mooie optredens in de regio. Kijk voor het programma de komende tijd op: www.ksocecilia.nl