Afbeelding
Foto: Edwin Nieuwenhuis

Lonnekerberg Veldtoertocht: laatste toertocht van het seizoen

HENGELO - De Rijwiel Toer Club Hengelo organiseert op zondag 8 maart de Lonnekerberg Veldtoertocht. De laatste NTFU veldtoertocht van dit winterseizoen in Twente.

Er kan gefietst worden over twee afstanden, te weten 35 en 55 km. De routes gaan door het fraaie buitengebied van het Lonnekermeer, Hof Espelo en de Lonnekerberg. De langere tocht maakt nog een extra uitstapje naar de vaste ATB route over het terrein van de Universiteit Twente. Verder heeft de route enkele fraaie aanpassingen ondergaan.

Bijzondere route
Voor de deelnemers het volgende: enkele delen van de route zijn alleen toegankelijk op zondag 8 maart dankzij de vriendelijke medewerking van landeigenaren en het Overijssels Landschap. Deze delen van de route zullen duidelijk gemarkeerd worden en RTC Hengelo doet een dringend beroep op deelnemers om deze eenmalige openstelling te respecteren. Ook doet de club een beroep op de kernwaarden van de ATB'er: Toon respect voor natuur en wandelaars die zich mogelijk ook op de route bevinden. #trainrespect

Fiets mee
De start/inschrijving is bij sportpark De Noork/BWO, Oldenzaalsestraat 518, 7558 PW Hengelo. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 10.00 uur. Onderweg is er een pauzeplek ingericht met een kleine versnapering. Na afloop is er gelegenheid om de fiets af te spuiten en te douchen. Zie ook www.rtchengelo.nl

Veel wielerpret
Hoewel het de laatste NTFU-veldtoertocht van het winterseizoen is, hoeven de ATB'ers zich zeker niet te vervelen de komende tijd. De RTC Hengelo organiseert namelijk ook nog diverse andere activiteiten. Op de kalender voor de komende tijd staan onder meer de openingstocht richting Diepenheim op 15 maart, de Lentetocht ATB op 5 april, de altijd gezellige Clubrit ATB op 17 mei en de Vroege Vogeltocht op 21 mei.

Ook voor u?
Uiteraard verwelkomt de RTC Hengelo ook graag weer nieuwe leden. Is mountainbiken wellicht ook een sport voor u? Kijk dan voor meer informatie eens op hun website: www.rtchengelo.nl.