Afbeelding
Foto:

Nieuwe straatverlichting Borne

BORNE - Gemeenten zijn steeds meer bezig met het moderniseren van straatverlichting; zo ook in Borne. Nieuwe verlichting is namelijk niet alleen vaak een stuk duurzamer, maar het geeft ook meer mogelijkheden om de belichting precies naar behoefte in te stellen.

Aannemersbedrijf Heijmans Infra B.V. gaat alle oude openbare verlichting vervangen door nieuwe masten en armaturen. Alle conventionele verlichting zal plaats maken voor zuinige en flexibele LED-verlichting. Dit levert voor de gemeente een forse afname van het energieverbruik op, wat zich weer vertaalt in lagere CO2-uitstoot.

Duurzaam en flexibel
In Borne is gekozen voor het gebruik van de nieuwste IZYLUM-armaturen van Schrëder. Een hoogwaardige armatuur die circulair, modulair en toekomstbestendig is. Met de dimfunctie wordt op bepaalde tijdstippen, bijvoorbeeld ’s nachts, de verlichting gedimd. Dit zogeheten ‘dimregime’ wordt toegepast om energie (en stroomkosten) te besparen. De verlichting kan van 100 procent worden gedimd naar 70 procent, 50 procent en zelfs 30 procent. De vervangingswerkzaamheden duren tot ongeveer eind 2020.