Afbeelding
Foto:

Geen aansluitkosten voor glasvezel in buitengebied

MARKELO - De afgelopen jaren is veel moeite gedaan om ook de buitengebieden van Twente aan te sluiten op het snelle glasvezelnetwerk. Een belangrijke stap voor de leefbaarheid en economie in het buitengebied. Ook in het buitengebied van Markelo ligt inmiddels de benodigde infrastructuur, maar nog niet iedereen heeft ook echt een aansluiting.

Inmiddels genieten veel huishoudens en bedrijven van de voordelen van glasvezel. Wie ook graag over wil naar dit snelle internet maar nog geen aansluiting heeft, kan nu gebruik maken van een speciale aanbieding. Wie een glasvezelabonnement neemt bij één van de deelnemende providers betaalt dan geen aansluitkosten van 675 euro.

Open glasvezelnetwerk
Het glasvezelnetwerk van Glasvezel in het Buitengebied is een open netwerk. Dat betekent dat veel serviceproviders hun diensten leveren over het netwerk, zoals KPN, T-Mobile en XS4ALL. Dit geeft mensen de vrijheid om zelf te kiezen bij wie en wat voor diensten men afneemt. Men kan zelf vergelijken of en welke diensten aantrekkelijk zijn via www.glasvezelinhetbuitengebied.

Persoonlijk advies
Huishoudens die vragen hebben over glasvezel en de mogelijke diensten kunnen ook gebruik maken van de glasvezeladviseurs voor een adviesgesprek. Zo weet u of en zo ja welke diensten en providers voor u interessant kunnen zijn. Kijk hiervoor op: www.glasvezelbuitengebied.nl/markelo

Geslaagde insteek
Deze insteek - het aanbieden van gratis aansluitingen en een grote keuzevrijheid van diensten en aanbieders - was erg succesvol de afgelopen jaren om meer mensen aangesloten te krijgen. Immers, op deze manier kan men zelf rondshoppen voor een gunstig dienstenpakket zonder afhankelijk te zijn van een monopolist.