Afbeelding
Foto:

Hengelo blijft in trek als vestigingslocatie

HENGELO - De gemeente Hengelo blijft in trek als een geliefde vestigingslocatie voor bedrijven. Niet verrassend, aangezien Hengelo sterk inzet op de kwaliteit van de vestigingslocaties, maar ook vooral een goed flankerend beleid ten aanzien van ondernemers. Dit werpt regelmatig zijn vruchten af. Zo komt ook RATIONAL naar Hengelo.

Afgelopen week maakte de gemeente met gepast enthousiasme bekend dat er weer een nieuwe ondernemer naar industrieterrein Westermaat De Veldkamp komt. Het ging om de 'smart cooking gigant' RATIONAL.

Wie is dat?
RATIONAL is waarschijnlijk een stuk minder bekend bij het brede publiek. Het bedrijf is gespecialiseerd in keukenapparatuur voor grote en commerciƫle keukens. Het is een internationaal bekende firma; wereldwijd worden elke dag ruim 130 miljoen maaltijden bereid in een RATIONAL keuken.

Naar Hengelo
RATIONAL is een schoolvoorbeeld van gerealiseerd groeipotentieel. Het bedrijf begon ooit in de kelder van een woonhuis. In 1987 werd besloten om zich te vestigen in Borne. In 1996 bouwde RATIONAL een nieuw pand in Borne. In 2000 verhuisde het bedrijf opnieuw als gevolg van sterke groei; deze keer naar de Oostermaat in Almelo. Omdat RATIONAL opnieuw te groot is voor het huidige pand, gaat men een nieuw pand bouwen op de Westermaat De Veldkamp. Het bedrijf heeft nu meer dan 90 medewerkers door heel Nederland.

Nieuwe mijlpalen
De ambitie van de keukengigant is om ook in Hengelo belangrijke mijlpalen te gaan realiseren. Afgelopen jaar werd al een mooie mijlpaal bereikt met de productie van de 1 miljoenste combi-steamer. Op de nieuwe locatie in Hengelo langs de A1 is voldoende ruimte om ook de komende jaren door te kunnen groeien.

Regionaal afstemmen
De Twentse gemeenten stemmen ook steeds meer de invulling van dit soort terreinen op elkaar af. De ambitie is namelijk om elkaar juist te versterken en zo aantrekkelijker te worden als vestigingsregio, waar iedereen baat bij heeft.