Afbeelding
Foto:

Overijsselse Archeologiedag in Hengelo op zaterdag 7 maart

HENGELO - Hengelo is een stad met een rijk verleden. Onze hele streek overigens. Het is dan ook niet verrassend dat Hengelo dit jaar gastheer is voor de Overijsselse Archeologiedag. Deze zal gehouden worden op zaterdag 7 maart.

De Overijsselse Archeologiedag wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden, telkens in een andere gemeente. De dag omvat onder meer een breed programma met lezingen over archeologie en de laatste ontwikkelingen. Ook zal deze dag de 'Vondst van Overijssel' bekendgemaakt worden. In een stemronde konden inwoners meebeslissen over de meest bijzondere items die ooit opgegraven zijn in onze provincie. Zo werd in Hengelo een handbijl uit de midden bronstijd opgegraven (1800-1100 voor Christus), een timpaan uit de zestiende eeuw en een wendelring uit 800-500 voor Christus.

Kom ook
De gemeente Hengelo nodigt iedereen uit om aanwezig te zijn bij de archeologiedag. Het programma start om 10.00 uur in de burgerzaal van het stadhuis en duurt tot circa 16.30 uur. Om 13.45 uur start het middagprogramma. Men kan dan deelnemen aan de stadswandeling of een drietal workshops: kijken naar het actueel hoogtebestand, vuursteen determineren en botanisch onderzoek. Rond 15.30 uur sluit het programma af met napraten onder het genot van een hapje en drankje.

Aanmelden
Aanmelden moet uiterlijk deze vrijdag, 28 februari via albert.vissinga@hetoversticht.nl. Geef uw voorkeur aan voor de workshop en uw eventuele dieetwensen. Deelname is gratis.