Afbeelding
Foto:

Music & Movies

HENGELO/ ENSCHEDE - Metropool, Filmhuis Hengelo, Artez Popacademie en Concordia presenteren: Music & Movies "Purple Rain". Een unieke avond uit met film en live muziek voor iedereen die van Prince houdt! Het worden gegarandeerd spetterende muzikale avonden in beide muziekcafés van Metropool.

De film Purple Rain uit 1984 van en met Prince betekende zijn grote doorbraak en wordt als absolute klassieker beschouwd. Het verhaal is semi-biografisch. We volgen Prince, alias The Kit, in zijn zoektocht naar erkenning voor zijn muziek (hier samen met zijn toenmalige band The Revolution), zijn strijd tegen zijn vader en zijn liefde voor de beeldschone Apollonia. Prachtig allemaal, maar bovenal zit de film vol tijdloze krakers zoals When Doves Cry, Let's Go Crazy, Darling Nikki, I Would Die 4 U en natuurlijk de titelsong. De film wordt omlijst met live muziek van jonge talentvolle muzikanten. Speciaal voor deze editie van Music&Movies zijn Artez studenten aan de haal gegaan met het oeuvre van Prince. Verwacht eigenzinnige bewerkingen van het werk van deze geniale en veel te vroeg gestorven alleskunner.

Data en locaties

11 maart in Muziekcafé Metropool Hengelo en 12 maart in Muziekcafé Metropool Enschede. Aanvang: 20.45 uur (zaal open vanaf 18.00 uur). Entree: €7,50 bij voorverkoop via www.metropool.nl of € 8,50 aan de avondkassa.