Afbeelding
Foto:

Plug-in hybride aandrijving voor de Renault Megane

Vanaf de zomer van dit jaar komt de nieuwe Renault Megane op de markt. Renault heeft op vele punten de Megane verbeterd. Zo heeft het interieur een modernere uitstraling gekregen met onder andere een 9,3 inch multimediascherm. De Megane heeft verder nieuwe rijassistentiesystemen gekregen en voor het eerst kan er ook gekozen worden voor hybride aandrijving.

De hybride aandrijving bestaat uit een 1.6 liter benzinemotor en twee elektromotoren met een vermogen van 160 pk. Er is een 9,8 kWh-batterij ingebouwd, die de elektromotoren van energie moet voorzien. De Megane kan 65 kilometer afleggen in stedelijk gebied zonder gebruik te hoeven maken van de verbrandingsmotor. De topsnelheid is 130 km/u als er alleen gebruik wordt gemaakt van de elektromotor. Vooralsnog komt de hybride aandrijving alleen beschikbaar op de Megane Estate en de Hatchback.

Sportieve R.S. Line
Voor de autorijders die graag sportief voor de dag willen komen, komt Renault ook met de R.S. Line. Niet alleen heeft de R.S. Line een sportieve uitstraling. De Megane R.S. heeft ook een sportieve aandrijving met een 1,8 liter turbomotor. Met een vermogen van 300 pk is deze nieuwe Megane dan ook krachtiger dan GT-line. Bij sportief rijden hoort ook een onderstel dat extra grip en stabiliteit in bochten biedt. Het Sport4Control-onderstel van de Megane R.S. zorgt daarvoor, maar maakt ook manouvreren in beperkte ruimte mogelijk.

Ga voor meer informatie naar www.renault.nl of ga naar uw dealer.