Afbeelding
Foto: Olaf Pignataro

Fiat 500 Hybrid nu bij autobedrijf Udo

HENGELO - Fiat heeft met de 500 en de Panda een begin gemaakt met de electrificatie van het aanbod. De hybride-versies van deze modellen zijn respectievelijk deze maand en in maart leverbaar. Autobedrijf Udo in Hengelo heeft nu de Fiat 500 Hybrid in de showroom.

Beide modellen zijn gericht op het stadsverkeer. Ze zijn uitgevoerd met een driecilindermotor met 12-volt Belt-integrated Starter Generator en hebben hiermee een vermogen van 70 pk. Door de toevoeging van de elektrische aandrijving worden brandstofverbruik en de CO2-emissie tot wel 30 procent verlaagd. Belangrijk, aangezien deze auto's veel stadskilometers maken.

Launch Edition
Fiat komt ook met de exclusieve Launch Editon. Subtiele details als het woord 'Hybrid' op de achterkant en op de middenstijl een H-logo geven aan dat u met deze uitvoering van doen heeft. In het H-logo zijn twee dauwdruppels verwerkt; symbool voor de dauw, de dageraad en daarmee ook een nieuw tijdperk. Ook de exclusieve kleur dauwgroen 'Verde Rugiada' en duurzame stoelbekleding maken hem uniek. De Launch Edition kost 19.235 euro. Verder begint de Pop editie bij 15.735 euro.

Slimme aandrijflijn
Voor de hybrides heeft Fiat niet alleen maar een elektrische component toegevoegd aan bestaande modellen. Zo is het motorblok gemaakt van een aluminiumlegering, waardoor het gewicht van de motor beperkt blijft. Voor de stijfheid en vanwege de goede warmtegeleiding is het blok voorzien van gietijzeren cilindervoeringen. Door ook de wrijving in de motor te beperken wordt een zo groot mogelijk efficiƫntie behaald. Bij het remmen en vaart verminderen wordt de energie die vrijkomt opgeslagen in een lithiumaccu. Dit elektrisch vermogen wordt vervolgens weer ingezet bij het accelereren en voor het herstarten in de Stop&Start-modus door middel van het BSG-systeem dat op de motor is gemonteerd. Zelfs tijdens het rijden, bij snelheiden onder de 30 km/u, kan de benzinemotor worden uitgeschakeld en is rijden op alleen elektrische aandrijving mogelijk.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de hybride modellen van Fiat? Kom langs bij autobedrijf Udo, gevestigd aan de Wegtersweg 14-10 in Hengelo. Kijk voor meer informatie en lopende acties ook op: www.udohengelo.nl