Afbeelding
Foto:

SCH met nieuw bestuur aan de slag voor de binnenstad

HENGELO - De binnenstad van Hengelo is volop in beweging. Eén van de belangrijke spelers in dit grote proces is de Stichting Centrummanagement Hengelo. Afgelopen week presenteerde de SCH de nieuwe bestuurssamenstelling.

De nieuwe voorzitter is Peter Bebseler. Een andere nieuwe naam in het bestuur is Hans Raanhuis. Leonie Heuvelink en Raymond van Cleef zaten al in het voormalige bestuur en willen zich graag blijven inzetten voor de binnenstad van Hengelo.

Rol SCH
De SCH wil als betrouwbaar en betrokken belangenbehartiger en stimulator de binnenstad nog meer op de kaart zetten. De resultaten van de inspanningen moeten ten goede komen aan de bezoeker van de Hengelose binnenstad en alle ondernemers. Samen met de binnenstadsondernemers en de gemeente wil de SCH graag haar bijdrage daaraan leveren. De SCH is van mening dat de herinrichting van de Hengelose binnenstad, de opening van het nieuwe/gerenoveerde stadhuis en andere ontwikkelingen een positieve invloed hebben op de binnenstad

Samen investeren
De SCH heeft de ambitie om dit jaar de Bedrijven Investeringszone (BIZ) voort te zetten. Hierbij gaan ondernemers allemaal samen meebetalen aan investeringen waar iedereen baat bij heeft; bijvoorbeeld het mooi aankleden van het centrum. Belangrijk hierbij is echter wel het vinden van draagvlak; ondernemers worden immers verplicht om mee te betalen, vanuit de gedachte dat niemand gratis mee gaat liften. Concreet gaat Peter Brouwer, ervaren ondernemer en centrummanager in Deventer, aan de slag om met ondernemers en bestuur tot een nieuwe BIZ-periode van vijf jaar te komen. De gemeente en de provincie Overijssel zien het belang hiervan in en ondersteunen dit ook financieel.

Oproep
Het SCH-bestuur zoekt nog twee enthousiaste en betrokken Hengelose binnenstadondernemers als medebestuurslid. Uiteraard mogen deze ondernemers niet ontbreken in het bestuur. Ook zoekt de SCH nog versterking voor de klankbordgroep. De klankbordgroep is de stem van de binnenstad-ondernemers. Geïnteresseerden kunnen mailen naar secretariaat@centrumhengelo.nl.