Afbeelding
Foto:

College is akkoord met doortrekken van fietspad

AMBT DELDEN - Wat betreft het college van B&W van Hof van Twente kan het fietspad aan de Barloseweg (net buiten Goor) worden doorgetrokken tot aan de Rikkerinksweg. Het nieuw aan te leggen pad zal zorgen voor aansluiting op het al gerealiseerde fietspad langs de Regge. Daarmee wordt een ontbrekend stukje aan het fietsnetwerk toegevoegd waarover al 10 jaar wordt gesproken.

Behalve het fietspad zal ook een ruiter- en wandelpad worden aangelegd. Ruiters van manege de Barlo kunnen daardoor over een eigen pad en hoeven dan niet langer over de Barloseweg, langs de Zomerweg. Het doortrekken van het fietspad past in de ambitie van de gemeente en provincie om regionale fietsnetwerken te versterken.

Elsenerbroek

In Elsenerbroek is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in nieuwe natuur rondom de Regge. Waterschap Vechtstromen heeft in samenwerking met de nieuwe eigenaar van het terrein - rondom de voormalige camping De Parel - een meanderende Regge ontwikkeld. Er is zo veel meer ruimte voor de natuur gecreëerd. Waar het fietspad vooralsnog eindigt, moeten fietsers via de Barloseweg omrijden. Een zandweg waarop het zeer lastig fietsen is. In de afgelopen periode is er met alle partijen gesproken en iedereen is bereid om mee te werken aan de realisatie van het nieuwe fietspad. Gezamenlijk met de betrokkenen in het gebied wordt het plan verder uitgewerkt en zo snel als mogelijk is worden uitgevoerd.

Afbeelding