Afbeelding
Foto:

IKC Magenta bij top drie duurzaamste gebouwen

DELDEN - Het nieuwe Integraal Kindcentrum Magenta in Delden is als één van de beste drie bouwprojecten genomineerd voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Award. Dit is een landelijke prijs die wordt uitgereikt door Integraal Platform Duurzaam Gebouwd.

Op het moment van schrijven is de winnaar nog niet bekend; deze donderdag is/was de prijsuitreiking van deze prijs, de Gouden Kikker. De nominatie van IKC Magenta was voor de jury heel logisch. In de nominatie zeggen zij: "Al bij de uitvraag werd gezocht naar een innovatiepartner die nieuwe wegen bewandelt. Het project heeft veel circulaire elementen zoals losmaakbaarheid en natuurlijke materialen. Het criterium opschaalbaarheid scoort hoog, als ook de betrokkenheid van leerlingen bij dit project."

Trotse gemeente
Wethouder Van Zwanenburg: "Wij zijn trots op deze nominatie. Ons project www.degroenedroom.nl is een uniek innovatief partnerschap van de Gemeente Hof van Twente, Kinderopvang Hof van Twente en de Stichting Brigantijn met RoosRos Architecten, Klaassen Groep (bouwgroep), Rouweler Installatietechniek, CNB Climate Neutral Building en Sound Energy. Naast de hoofdgebruikers maken ook de GGD, kinderfysiotherapie, logopedie, e.d. straks gebruik van het IKC. Mooi dat dat gezien en gewaardeerd wordt."

Nominaties
Naast de nieuwbouw voor het Integraal Kindcentrum Magenta waren de renovatie van het Atlas Gebouw van de TU Eindhoven en het nieuwbouwproject voor Triodos Bank 'De Reehorst' in Driebergen genomineerd.