Ervaar Poëzie, Muziek & Film

HENGELO - Zaterdag 25 januari wordt alweer voor de derde keer in Schouwburg Hengelo het programma Poëzie, Muziek & Film georganiseerd. Een samenwerking tussen het Valerius Ensemble, Filmhuis en Schouwburg Hengelo.

Het programma staat in het teken van het thema van de Poëzieweek. Dit jaar is dat "de toekomst is nu". De dichters Emma-Sophie Ekelmans, Lowie Gilissen en Johanneke ter Stege geven ieder op eigen wijze invulling aan dit thema. Het drietal zal bovendien een gedicht voordragen dat zij speciaal voor deze gelegenheid geschreven hebben. Het Valerius Ensemble speelt het strijkkwartet in F, opus 50 no.5 van Joseph Haydn (bijgenaamd "De Droom") en werk van Philip Glass. Tot slot wordt de film Paterson vertoond (Jim Jarmusch, 2016). Buschauffeur Paterson observeert de stad en luistert mee met de gesprekken rondom hem tijdens zijn dagelijkse route. Ondertussen schrijft hij gedichten, aangemoedigd door zijn vrouw Laura. Zij leidt een geheel ander leven, ze werkt elke dag aan nieuwe dromen en projecten.

Tijden en kaarten

Poëzie & Muziek begint om 14.30 uur, na een pauze start om 16.00 uur de film (113 minuten). Kaarten kosten € 10,- voor het totale programma, te koop aan de kassa (074-2556789) of via www.schouwburghengelo.nl.